Misschien een roman?

Georgina Verbaan werkt aan eigen scenario

21 juni 2024 16:45 | actualiteiten | Door Wietse Zuidberg

© ANP Kippa
Het zou zomaar eens een film- of seriescript uit de handen van Georgina Verbaan kunnen komen. Dat vertelt ze in een interview met Het Parool. "Ik heb ideeën, maar er is nog niets af."

In het vraaggesprek vertelt ze onder meer over de keuzes die ze maakt als actrice. Het liefst doet ze natuurlijk alleen rollen die ze leuk vindt, maar dat kan niet altijd. "Ik kan wel van alles willen, maar ik moet ook eten. En vaak is het dan wel weer gezellig op de set. Het is zo’n kleine markt in Nederland, dat het niet zo is dat je kans meteen verkeken is als je een slechte film doet."

Eigen scenario

De interviewer zoomt met Georgina ook in op de wereld van de film- en seriescripts en hoe moeilijk het is om echt iets te gaan maken. "Het is gewoon zo dat mannen van middelbare leeftijd meer kans hebben om een film te maken, en dat zij toch vaak iets maken wat zij interessant vinden. Voor veel vrouwen die iets schrijven is het moeilijk om ertussen te komen."

Toch sluit ze niet uit dat er in de toekomst een scenario uit haar handen komt. "Ja. Maar het is nog geen script. Het zou ook een roman kunnen worden. En het is best persoonlijk. In de ups en downs van dit werk als zzp’er weet ik nooit zo goed wanneer ik moet gaan schrijven", vertelt ze. 

Meer over