Gerard Joling woest over wietplantage-verhaal

17 november 2017 14:32 | actualiteiten | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Gerard Joling wil een satirische website gaan aanpakken omdat er een artikel op verscheen waarin werd gezegd dat Gerard een wietplantage op zolder had staan. Naar verluidt werd er tevens gemeld dat hij daarna in de cel heeft gezeten.

De zanger heeft aangifte gedaan en is boos. "Ik ben des duivels. Dit kun je toch niet zomaar over iemand de wereld in helpen? Ik heb met drugs helemaal nooit wat te maken willen hebben", zo zegt hij tegenover De Telegraaf.

Gevangenis

Naar eigen zeggen zat Gerard op een verjaardag toen hij ineens van alle kanten berichtjes kreeg met vragen over het artikel. "Een vriend van me vroeg me wat er allemaal aan de hand was. 'Je bent toch opgepakt vanwege een wietplantage?' 'Wát', schreeuwde ik. 'Wat nu weer?'"

Politie

Nadat hij hoorde over het artikel, schakelde de zanger direct de politie in. "Vanuit Aalsmeer heeft de politie direct een speciale dienst in Groningen ingeschakeld, die nu verder uitzoekt wie hier verantwoordelijk voor zijn. Ik ken de mensen niet die achter deze site zitten. En zij mij ook niet, denk ik."

Meer over