Zilverstaven zijn verdeeld

Getrouwen en verraders keihard voor elkaar in de finale van De Verraders

5 mei 2023 19:59 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© Still RTL
Wekenlang werd er gekonkeld aan de ronde tafel en in het torentje van De Verraders. Bekende Nederlander na bekende Nederlander werd vermoord of verbannen en uiteindelijk halen twee verraders en drie getrouwen de finale. Wie gaat er met het zilver vandoor?

Let op: spoilers!

Laatste moord

Het is Nathan Rutjes die als laatste vermoord wordt door de gebroeders Huisman, ook wel de gebroeders Verraad sinds Sander zijn broer Jordy chanteerde om verrader te worden. En dat betekent dat de laatste getrouwen die overblijven Noor Omrani, Billy Dans en Chahid Charrak zijn. Noor verschijnt aan het ontbijt met een lijst met tien redenen waarom de broers de verraders zijn, maar Chahid is nog niet helemaal overtuigd van Sander als verrader.

Missie

Voordat de deelnemers zich twee keer in de raadzaal moeten melden, is er eerst nog een missie om in de wapenkamer te komen. En daar kan wel eens iets liggen wat van levensbelang is voor de ronde tafels: dolken, waarmee je een extra stem hebt. Het zijn Jordy en Billy die met een dolk de raadzaal ingaan. 

Ronde tafel

Noor opent vol de aanval op de broertjes. De broers slaan alleen volop terug. Het is een nek-aan-nekrace met stemmen, maar het doek tijdens de eerste ronde tafel valt voor verrader Sander. En dan is het tijd om even af te koelen voor de echte finale.

Wie o wie?

Wederom vuurwerk in de verdenkingen en er wordt gestemd. De laatste verbanning is een feit en degene die weggestemd wordt, is verrader Jordy. De overgebleven getrouwen Noor, Billy en Chahid vliegen elkaar in de armen. Dertig zilverstaven liggen op het drietal te wachten. De getrouwen hebben gewonnen.

Meer over