Gezin verhuist na uitspraak Rijdende Rechter

In De Rijdende Rechter, wordt vervolgd, is vanavond de dramatische afloop te zien van een burenruzie in Sliedrecht. Een van de gezinnen gaf de pijp aan Maarten en verhuisde. 

De Sliedrechtse buren hadden mot over een toeganshek, waterafvoer en het gebruik van een stoep voor de deur. In januari kwam de ruzie bij Frank Visser in De Rijdende Rechter en scholden ze elkaar stijf voor de camera. Mr. Visser besloot dat de koppels het beste aan de slag konden en met een mediator, maar die is er na vijf gepsrekken met gestopt.

Andere buren

Daarop besloten Irene en Gerrit Leeuwenstein maar te verhuizen, al bleven ze wel in Sliedrecht wonen. In het AD vertellen ze waarom. „Dat geeft rust. De kleine kan lekker buiten spelen en we hebben veel ruimte. En andere buren!'. De andere partij, Hanny Bons wil niets meer te maken hebben met de pers: „Alles wordt toch verdraaid.”

Onsympathiek

De Rijdende Rechter-eindredacteur Hansje van Bunschoten is nog steeds verbaasd over de kwestie. „Dit was wel één van de heftigste zaken die we hebben gehad. Zó hard, zó onsympathiek en zó helemaal niet bereid om mee te werken. Dat maken we niet vaak mee.” Daarmee doelt Van Bunschoten op de houding van Hanny Bons.

Familie Bons

In de aflevering van vanavond gaat presentatrice Jetske van den Elsen terug naar Sliedrecht. Maar ook dat ging niet als verwacht. Van Buschoten: „Al snel bleek dat de familie Bons niet meer wilde meewerken. Jetske heeft met veel mensen uit de buurt gesproken. Ze heeft hen allemaal een barbecue aangeboden, maar dat is er niet meer van gekomen. De familie Bons was al afgehaakt en hield de luiken dicht.”

De familie Bons was van plan om het vonnis van De Rijdende Rechter aan te vechten. Maar dat kan alleen als er procedurefouten zouden zijn gemaakt. En die waren er niet.

De Rijdende Rechter staat op de longlist voor de Gouden Televizier-Ring

Reageren