Gijs van Dam ontkent verkrachting Jelle Brandt Corstius

30 oktober 2017 22:59 | actualiteiten | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Gijs van Dam zegt dat hij Jelle Brandt Corstius niet heeft verkracht. De tv-producent noemde in de talkshow van Pauw de verklaring van Brandt Corstius 'een gelogen verhaal'.

Van Dam, eigenaar van productiebedrijf Ten Eleven, schoof maandag met zijn advocaat Peter Plasman aan bij Jeroen Pauw om te praten over de beschuldiging van verkrachting aan zijn adres. Op de vraag van Jeroen Pauw waarom hij dat deed antwoordde Van Dam: „Ik zit hier omdat ik niet anders kan, omdat ik standrechterlijk geëxecuteerd wordt, zonder proces. op basis van een gelogen verhaal.”

Niemand gedwongen

Volgens Van Dam hebben hij en Jelle Brandt Corstius in een dronken bui seks gehad in het Kurhaus na een uitzending van Villa BvD, in 2002. Hij was toen 25, Jelle 24. „We hadden wat gedronken aan de bar, dat liep uit op flirten en daarna zijn we met elkaar in bed beland. „Er is niemand gedrogeerd, er is niemand gedwongen, er is niemand verkracht. Ik denk dat hij de gebeurtenis achteraf anders heeft beleefd dan ik.” Volgens Van Dam hebben de twee daarna nooit meer over het incident gesproken, „We hebben het seizoen daarna gewoon samen afgemaakt.”

Smaad en laster

Peter Plasman vertelde dat hij namens zijn cliënt een aanklacht tot smaad en laster heeft ingediend tegen Jelle Brandt Corstius omdat het leven van zijn cliënt geruïneerd is. Van Dam zei in Pauw dat dit de ergste week van zijn leven is.

TV-beelden

Gijs van Dam is eigenaar en directeur van het mediabedrijf Ten Eleven, verantwoordelijk voor programma's als Ik hou van Holland en De tiende van Tijl. Hij introduceerde ook de TV-beelden. De Nederlandse televisie vakprijs.

 

Meer over