Gijs van Dam wil excuses van Matthijs van Nieuwkerk

27 november 2017 11:58 | actualiteiten | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Gijs van Dam, de tv-producent die door Jelle Brandt Corstius beschuldigd wordt van verkrachting, eist een rectificatie van Matthijs van Nieuwkerk. Van Dam verwijt de tv-presentator en de DWDD-redactie onzorgvuldig te zijn geweest en wil dat Matthijs excuses aanbiedt voor het woord ‘smeerlap’.

Jelle Brandt Corstius sprak in De Wereld Draait Door over zijn verkrachting. Matthijs noemde de dader, die toen nog niet bekend was, een smeerlap.

Schadevergoeding

DWDD en Matthijs zijn niet de enigen die een advocaat op hun dak krijgen. Van Dam heeft zijn advocaten op verschillende mediabedrijven en bekende personen gezet en eist rectificaties en schadevergoedingen.

Mediabedrijven

Van Dam richt zijn pijlen op de mediabedrijven BNNVARA, RTL en FremantleMedia en presentatoren Frits Barend en Matthijs van Nieuwkerk. Zij worden aansprakelijk gehouden voor de schade die Van Dam lijdt.

Frits Barend

RTL en FremantleMedia produceerden de talkshow Villa BvD, waar Van Dam en Brandt Corstius destijds werkten. De mediabedrijven trokken volgens Van Dam partij voor Brandt Corstius en boden hem juridische steun aan. Ook liet BvD-presentator Frits Barend merken niet aan de beschuldigingen van Jelle te twijfelen. “Wat heeft Jelle er voor belang bij? Jelle heeft een heel leuke televisiecarrière, het gaat hartstikke goed met hem. Ik kan me niet voorstellen dat je dit verzint”, zei hij op NPO Radio 1.

Van Dam heeft ook een aanklacht tot smaad en laster ingediend tegen Jelle Brandt Corstius. Volgens hem belandden ze met wederzijdse toestemming bij elkaar in bed.

Meer over