Gilmore Girls-acteur Edward Hermann overleden

Acteur Edward Herrmann, in Nederland vooral bekend door zijn rol in de dramaserie Gilmore Girls, is op 71-jarige leeftijd overleden.

De Amerikaanse showbizzzender TMZ maakte het overlijden van Herrmann bekend op 31 december. De acteur zou bezweken zijn aan de gevolgen van een hersentumor.

Lange loopbaan 

Voordat Edward zijn opwachting maakte als de goedaardige (groot)vader in Gilmore Girls, hier uitgezonden op Net5, had hij al een indrukwekkende staat van dienst. Hij maakte zijn filmdebuut in 1973 in de film The Paper Chase en heeft sindsdien voortdurend gewerkt. Enkele hitfilms waarin hij verscheen waren The Purple Rose of Cairo, The Aviator en Richie Rich. Op televisie was hij onder meer te zien in series als Law & Order, 30 Rock en Wings. Zijn laatste wapenfeit op de buis was een gastrolletje in het laatste seizoen van How I Met Your Mother.

Rechtszaak

Overigens haalde hij enkele maanden voor zijn overlijden het nieuws toen hij samen met zijn vrouw Star Herrmann hun boekhouders aanklaagden omdat ze 14.5 miljoen dollar verduisterd zouden hebben. Edward Herrmann laat twee dochters na en een stiefzoon, Rory.

 

Reageren