Om smaad en laster

Gordon doet aangifte tegen Evert Santegoeds

26 juli 2023 13:34 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© William Rutten
Nadat Gordon eerder deze week bekendmaakte dat hij een aangifte aan het voorbereiden is tegen zijn ex-verloofde Gavin, laat de presentator vandaag weten dat hij ook aangifte heeft gedaan tegen Privé-journalist Evert Santegoeds.

Dat bevestigt de presentator aan het juicekanaal van Yvonne Coldeweijer.

Aangifte 

Gordon is boos omdat Evert Santegoeds privégesprekken van Gordon en zijn ex-verloofde Gavin Rozario heeft gepubliceerd na hun breuk. De presentator hoopt dat het Openbaar Ministerie Evert gaat vervolgen wegens smaad en laster. ''Na heroverweging kan ik bevestigen dat de aangifte inderdaad vorige maand is gedaan tegen Evert Santegoeds. Omdat hij destijds geen enkele rekening heeft gehouden met mijn privacy heb ik me afgevraagd waarom ik dat nu wel zou doen'', schrijft hij in gesprek met Yvonne.

Gordon is al een tijdje niet meer te vinden op social media, omdat hij zich geïntimideerd voelde door Evert. ''De bedreigingen en kwetsende opmerkingen die volgde na de publicatie hebben mij aan de rand van de afgrond gebracht'', laat hij erover uit. ''In plaats van hulp te bieden heeft die persoon mij publiekelijk vernederd en openbaar belachelijk gemaakt'', voegt hij nog toe.

Hij vervolgt: ''Niet alleen is mijn persoonlijke levenssfeer onderuit gehaald, maar ook is er een enorme schade toegebracht aan mijn goede naam en eer. Dit is iemand met dezelfde mentaliteit als een kopschopper... iemand ligt al op de grond en dan is hij de persoon die de genadeklap nog uitdeelt.''

De presentator hoopt dat door zijn aangifte de rust in zijn leven kan wederkeren. ''Maar ook de rehabilitatie van mijn naam alsmede de excuses die ik verwacht te krijgen voor het ongeoorloofd publiceren van privégesprekken tussen mij en mijn toenmalige partner.''

Reactie Evert

Evert Santegoeds heeft inmiddels gereageerd op de verklaring die Gordon heeft gegeven. De Privé-journalist noemt het in de podcast Strikt Privé teksten van 'een waanzinnige'.

''Het gaat vooral om zijn goede eer en naam die zijn aangetast. maar op dat gebied heeft Gordon echt geen eer meer en goede naam. Zijn liefdesleven is een grote puinhoop'', zegt Santegoeds erover. ''Als je daar wat over zegt, zoals ik, dan is het mijn schuld allemaal. Dan zegt hij ook nog dat hij huilend op de grond ligt. Nou dat was dan wel op Bali of op zijn eigen verjaardagsfeest dat hij voor 80 mensen georganiseerd heeft afgelopen maand. Dus het valt allemaal wel mee hoor'', slaat hij terug. 

''Gordon moet even pas op de plaats maken'', zegt Santegoeds. Spijt van het delen van de gesprekken heeft hij niet: ''Nee als ik straks zit te brommen wel, maar zo ver zijn we nog niet.''

Meer over