Gordon Ramsay stopt met Oorlog in de Keuken!

24 juni 2014 09:41 | actualiteiten | Door Televizier

Televisiekok Gordon Ramsay stopt na tien jaar met zijn programma Oorlog in de Keuken!, ook bekend als Kitchen Nightmares.

De chef-kok maakte in twaalf seizoenen maar liefst 123 afleveringen. "Het was geweldig maar het is tijd om ermee te stoppen", schrijft de 47-jarige Ramsay in een verklaring. "Hopelijk was het vermakelijk en heb ik ook nog een paar mensen kunnen helpen. Het was memorabel! Bedankt voor het kijken."

Bijzondere begeleiding

Gordon Ramsay viel op door zijn bijzondere manier van begeleiden. Waar de meeste mensen een netjes advies zouden geven, liep de sterrenkok vloekend en tierend door de restaurants. Eigenaren werden meerdere malen op hun plek gezet, wat er uiteindelijk voor zorgde dat de restaurants er weer picobello uit kwamen te zien.

10.197 scheldwoorden

Volgens zijn eigen statistieken vloekte de kok in Oorlog in de Keuken! een schamele 10.197 keer. We zijn voorlopig nog niet van zijn gescheld af, hij gaat door met zijn andere show Gedonder in de Keuken (Hell's Kitchen) en hij is nog steeds jurylid bij MasterChef.

De programma’s zullen niet worden opgenomen in AustraliĆ«. Gordon is daar voorlopig niet welkom.

Meer over