Gouden Televizier-Ring 2014 onthuld

Iedere televisiemaker wil er minimaal één keer in zijn leven met de Gouden Televizier-Ring vandoor gaan. De winnaar van de prestigieuze prijs ziet er, met de ring om zijn of haar vinger, oogverblindend uit.

De vorm van de belangrijkste televisieprijs van Nederland, de Gouden Televizier-Ring, is woensdagavond bekendgemaakt in RTL Boulevard. Het thema van het 18-karaats gouden juweel is ‘Sterrenweg’. 

Gouden Televizier-Ring

Kunstenares Anneke Schat heeft zich voor deze 49ste Gouden Televizier-Ring laten inspireren door de weg naar het succes die elke tv-persoonlijkheid moet afleggen. ”Soms vliegt het succes voor je uit en rolt de weg naar bekroning als vanzelf. Maar meestal is het een pad vol obstakels waarbij alertheid en volledige inzet de leidraad zijn naar de top”, vertelt ze.

Televizier

Het is de 39ste keer dat de kunstenares een unieke gouden ring heeft ontworpen en gesmeed voor Televizier. Toch is het maken van de Gouden Televizier-Ring voor Anneke Schat allesbehalve een routineklus. "De ring moet voldoen aan de uitstraling die televisie heeft. Het medium met heel veel extraverte programma's en daar moet de ring toch ook aan voldoen", zegt Schat tegen RTL BoulevardDe schets van de Gouden Televizier-Ring is hieronder te zien.

Verkiezing

Het Nederlandse publiek kan tijdens de verkiezing van de Gouden Televizier-Ring 2014 zijn stem uitbrengen op het beste (jeugd)programma en de beste tv-persoonlijkheden. De verkiezing is op woensdagavond 27 augustus gestart op Televizier.nl en eindigt op maandag 29 september om 9.00 uur. Breng dus snel je stem uit!

Avrotros

Op donderdag 16 oktober, om 20.30 uur op NPO 1, zendt de Avrotros het Gouden Televizier-Ring Gala uit. Daarin wordt bekendgemaakt wie de Zilveren Televizier-Ster Man, Zilveren Televizier-Ster Vrouw, Gouden Stuiver, Televizier Aanstormend Talent Award en natuurlijk de Gouden Televizier-Ring heeft gewonnen.

Afbeelding

 Jan Smit is de presentator van het Gouden Televizier-Ring Gala.

Meer over:

Reageren