Gouden Televizier-Ring 2015: stem nu in de 2de kwalificatieronde

De Gouden Televizier-Ring is in 2015 toe aan haar vijftigste editie, een mooi moment om de tv-kijker nog meer macht over dé publieksprijs van de Nederlandse tv te geven. Stem nu op jouw favoriete programma!

Iedereen kan nu stemmen voor de tweede kwalificatie van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing. Daarmee de kijker bepaalt welke vijf programma’s automatisch meedoen aan de nominatieronde van de Gouden Televizier-Ring.

Gouden Televizier-Ring Verkiezing

De Televizier-redactie, de organisator van de Gouden Televizier-Ring, bepaalde tot voor kort welke 100 programma’s en series op de selectielijst van de nominatieronde terechtkwamen. Maar de tijden veranderen en wij veranderen mee. Nu bepalen ook jullie wie in aanmerking zullen komen voor de Ring.

Invloed tv-kijker

Maar er verandert meer: het aantal programma’s op de selectielijst is teruggebracht van 100 naar 40.

De redactie van Televizier bepaalt nog maar de helft van de lijst, tv-kijkend Nederland mag de andere helft vullen. Dat gebeurt met behulp van de vier kwalificatierondes, die ieder 5 geselecteerden opleveren. In de eerste kwalificatieronde waren dat Dokter Tinus (SBS 6), Heel Holland Bakt (Omroep MAX), Over Mijn Lijk (BNN), RTL Late night (RTL 4) en SynDroom (RTL 4). Op deze programma's kan deze ronde dus niet gestemd worden.

Kwalificatieronde

De tweede kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing loopt van dinsdag 10 februari 10.00 uur tot dinsdag 24 februari 10.00 uur. Op Televizier.nl/Ring kan iedere tv-liefhebber stemmen op alle programma’s en series die van 1 november 2014 tot 1 februari 2015 zijn uitgezonden op de landelijke, Nederlandse zenders.

De top-5 van deze ronde wordt direct geplaatst op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring. Na vier kwalificatierondes heeft het publiek 20 programma’s en series gekwalificeerd. 

Nominatieronde

De overige 2 kwalificatierondes vinden plaats in mei 2015 (1 februari tot 1 mei 2015) en augustus 2015 (1 mei tot 1 augustus 2015).

Wil je meer weten over de nieuwe kwalificatierondes van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing? Lees het hier!

Of beter nog: stem nu!

Reageren