Grote storing nekt Weet Ik Veel? app

21 februari 2016 08:31 | actualiteiten | Door Televizier

© RTL Nederland/William Rutten

De thuis app van Weet Ik Veel? weigerde zaterdagavond dienst, tot frustratie van vele spelletjesfanaten die mooie prijzen aan hun neus voorbij zagen gaan.

In 2013 was Weet Ik Veel? volgens RTL de eerste spelshow ter wereld met een app waarmee iedereen thuis live kan meespelen. Maar dan moet de boel wel werken.

App storing

Doorgaans verloopt het vrijwel vlekkeloos, maar gisteravond ging er door nog onbekende redenen van alles mis. De app reageerde niet op de uitzending en bleef tijdens de reclames gewoon vragen stellen, het spel niet meer synchroon liep met de show. Daarna werden duizenden mensen uit de app gegooid en was inloggen onmogelijk. En dat terwijl er laptops en andere cadeaus te winnen waren. Op Twitter was men daar dan ook behoorlijk verbolgen over.

En voor wie gewoon voor z'n plezier wil meedoen is er ook nog gouden advies.

Excuses van Jamai

Het is geen geheim dat het spelgedeelte van Weet Ik Veel? allang opgenomen is. Daarom is ook altijd te zien hoe BN'ers het gewonnen prijzengeld naar hun goede doel brengen. Alleen de bijdrages van Jamai Loman, die met thuiswinnaars belt, zijn volledig live. Toen de storingen optraden probeerde Jamai de situatie zo goed en zo kwaad als 't kon te redden. Hij bood zelfs excuses aan en deed dat later op Twitter nog eens dunnetjes over.

"Doorgestoken kaart"

Maar de verklaring van Jamai kwam niet bij iedereen aan. Veel kijkers wonden zich er over op dat Linda de Mol ogenschijnlijk gewoon gezellig door ging met de uitzending en net deed alsof de app niet op z'n gat lag. Het voedde de geruchten dat er sprake zou zijn van doorgestoken kaart.

Excuses van RTL

RTL kwam later die avond met excuses en een officiële reactie op de gebeurtenissen: "We hebben helaas een storing gehad. De thuiswinnaar is daarom komen te vervallen omdat velen maar 30 vragen hebben kunnen beantwoorden. Wél kijken we naar de statistieken van de eerste 30 vragen: daaruit worden 10 al eerder geregistreerde winnaars voor de Peak-laptops en 50 voor de Pluim-cadeaus getrokken."

De winnaars zijn maandag te vinden op de Weet Ik Veel?-pagina van RTL.nl

Meer over