Dag voor de opening

Grote teleurstelling voor de familie Meiland: geen vergunning voor Code Rosé

17 mei 2023 19:04 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© Tom Cornelissen

Wat een speciale dag zou moeten worden voor de familie Meiland, is geëindigd in een grote teleurstelling. De Meilandjes hebben gister namelijk slecht nieuws gekregen over hun nieuwe pension Code Rosé. De gemeente Noordwijk verleent geen vergunning voor dat project.

Code Rosé

In het huidige seizoen van Chateau Meiland zien we al een aantal weken dat er hard geklust wordt aan het pensioen dat de Meilandjes gekocht hebben. Dat project heeft de naam Code Rosé gekregen. Het pension dat Martien, Erica, Maxime en Montana hebben verbouwd tot een mooie Bed and Breakfast, staat in hun eigen woonplaats Noordwijk.

De grote opening

Vandaag stond de grote opening van het pension op de planning. Maar slechts één dag ervoor, gisteren, hoorden de Meilandjes dat ze geen vergunning krijgen. RTL Boulevard meldt dat Martien erg emotioneel is over het teleurstellende nieuws. ''Wij mogen geen gasten ontvangen'', vertelt hij aan verslaggever Aran Bade.

De gemeente geeft als reden dat er ook gewoond moet worden in het woongedeelte van het pension. Daarover laat Maxime Meiland het volgende uit: ''Het is aan ons verkocht als een pension, maar wij waren er niet bewust van dat je hier moet wonen.''

Nog meer pech

En alsof dat nog niet genoeg slecht nieuws was voor de familie Meiland, wordt de familie ook nog eens wakker met besmeurde ramen omdat er eieren naar het pension gegooid zijn. Om de eerste gasten niet meteen af te bellen, hebben Martien en Erica voor een tijdelijke oplossing gekozen. Op die manier kunnen de reserveringen toch doorgaan.

Ze hebben besloten dat Martien in de woonruimte van het pension intrekt, om daar een tijdje door te brengen. ''Wij moeten die gasten toch ontvangen? Die kunnen wij niet annuleren'', laat Martien erover uit.

Meer over