Guus Meeuwis redt vluchtelingen voor EO

23 december 2015 15:26 | actualiteiten | Door Televizier

© screenshot YouTube

Steeds meer vluchtelingen bereiken Europa en het probleem wordt met de dag groter en groter. In het EO-programma Herberg Europa bekijken zanger Guus Meeuwis en acteurs Frank Lammers, Susan Visser en Tygo Gernandt dit vraagstuk. 

De vier BN’ers zijn op zoek gegaan naar verhalen van hoop in de vluchtelingencrisis. “Ze doen verslag van inspirerende hulpacties en ze proberen zélf onderdeel te zijn van de oplossing. Zo ontstaan er verhalen die niet de problematiek maar de mens centraal stellen; oprechte verhalen van erbarmen én twijfel’’, laat de EO weten.

Helpende hand

In de eerste aflevering reist Brabander Guus Meeuwis af naar de noordkust van Lesbos. Hij ziet hier boten aankomen met vluchtelingen die de oversteek vanaf Turkije hebben gewaagd en haalt persoonlijk vluchtelingen uit het water.

De jungle van Calais 

Acteur Frank Lammers ziet met zijn eigen ogen hoe in Servië en Slovenie een oneindige stroom mensen door de Balkan wordt geloodst en Tygo Gernandt is op bezoek bij  ‘De jungle van Calais’. Hier wordt hij warm ontvangen door een grote groep vergeten vluchtelingen.

Susan Visser blijft op Nederlandse bodem en zoekt naar manieren waarop we kunnen helpen het leven in een AZC wat hoopvoller te maken.

Herberg Europa is vanavond en morgenavond te zien op NPO 1 om 23.00 uur. Bekijk hieronder een preview:

 

Meer over