Guus Verstraete (69) overleden

3 maart 2017 14:38 | actualiteiten | Door Televizier

© Screenshot YouTube

Guus Verstraete is op 69-jarige leeftijd overleden. De bekende tv-regisseur werd eerder deze week opgenomen met hartproblemen.

Verstraete werd geboren als zoon van de Nederlands-Vlaamse acteur Guus Verstraete senior. Zijn passie voor tv en theater werd met de paplepel ingegoten, toch verkoos hij grotendeels achter de schermen te werken. 

Vaste regisseur

Als regisseur maakte hij in 1967 zijn debuut in de tv-serie De man zonder hoofd. Het gros van zijn loopbaan was hij werkzaam als de vaste regisseur van André van Duin. Dat begon al in 1969 met de regie van de tv-show Een avondje teevee met André. Guus tekende daarnaast voor de regie van de speelfilm Ik ben Joep Meloen (1981) en regisseerde hij de komiek in zijn RTL-dagen bij Wie ben ik? en de diverse André van Duin shows. Ook in het theater verzorgde Guus de regie van de diverse revues, meest recentelijk Ja hoor, daar is ie weer! uit 2012.

Regisseur van de sterren

Maar Verstraete deed veel meer. Van 1970 tot en met 2010 was hij betrokken bij vrijwel alle grote entertainmentshows op televisie. Hij regisseerde de eerste tv-series van Bassie & Adriaan en werkte met Willem Ruis, Willeke Alberti, Ron Brandsteder en Ischa Meijer. Voor Henny Huisman regisseerde hij zowel de Soundmixshow als de Surprise show. De laatste won in 1988 de Gouden Televizier-Ring. Guus was in de laatste jaren van zijn leven de vaste regisseur van Paul de Leeuw, met hem won hij in 2008 de Gouden Televizier-Ring voor Mooi! Weer De Leeuw.

Simone Kleinsma

Verstraete had in 1990 al drie kinderen uit een vorige relatie toen hij trouwde met musicalster Simone Kleinsma. In een verklaring aan de pers heeft de familie laten weten verbijsterd te zijn en vraagt om privacy. Simone's rol in Musicals in concert wordt overgenomen door Nurlaila Karim. 

Meer over