TV Monument

Han Peekel had geen jonge kijkers voor Wordt Vervolgd verwacht

26 december 2022 09:33 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© Marlies Wessels
Presentator en producent Han Peekel was er niet vanuit gegaan dat er kinderen naar het programma Wordt Vervolgd zouden kijken. Dat vertelde Peekel in het programma TV Monument over hem, dat op Eerste Kerstdag werd uitgezonden. In de uitzending werden fragmenten getoond die nog niet eerder op televisie waren geweest.

Het interview dat Rik Felderhof vijf jaar geleden met Peekel had, trok 411.000 kijkers.

Kinderen

In het interview zegt Peekel: "Wordt Vervolgd was bedoeld voor volwassenen. Producent Wouter Stips en ik dachten nooit aan kinderen toen we het programma bedachten." Het was dan ook een grote verrassing toen AVRO na de eerste uitzending in oktober 1983 werd overladen door tienduizenden inzendingen vanwege een prijsvraag. "Het was een heel knullig prijsvraagje, met letters van voornamen van stripfiguren die samen een andere naam vormden. Maar dit aantal kaarten hadden ze bij de AVRO niet meer meegemaakt sinds Willem Duys."

40 procent

Uiteindelijk kwamen de makers erachter dat 40 procent van de kijkers niet-volwassen waren. "Kinderen tussen de 8 en 16 keken vaak met hun vaders." En dat het programma goed werd bekeken, merkte ook Peekel. Hij werd toegevoegd als bijpersonage in diverse stripverhalen, zoals Jan Jans en de kinderenSjors & Sjimmie en Suske & Wiske. "Dat is nog steeds een heel grote eer."

Peekel overleed 13 december onverwacht tijdens een vakantie op Bali aan een hartinfarct.

Meer over