Opgepakt

Hanna Verboom kreeg psychose op feest Elton John

5 december 2022 09:12 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© Videoland still
Wekelijks vertellen BN'ers openhartig over bepaalde thema's met Beau in Isola Di Beau. Gisteren was het de beurt aan Olaf Koens en Hanna Verboom. De actrice en presentatrice vertelt dat ze ooit op een feestje van Elton John in de VS een psychose kreeg. Het ging zo slecht met haar dat ze werd opgenomen in een inrichting.

Verboomwas uitgenodigd voor een Oscarfeestje van Elton John omdat ze een rol had in de Amerikaanse film Deuce Bigalow: European Gigolo (2005).

Feestje

"Ik ben toen stapje voor stapje steeds meer verward geraakt en uiteindelijk psychotisch geraakt", vertelde ze in het programma. De presentatrice en actrice begon te hallucineren en sprong met haar jurk nog aan in het zwembad. "Dat ontspoorde eigenlijk steeds meer. Uiteindelijk ben ik ook opgepakt door de politie en het ging van kwaad tot erger. Ik werd uiteindelijk wakker op de psychiatrische inrichting in Beverly Hills. Absurd hè?"

Bipolair

Vorig jaar maakte Verboom een documentaire over haar bipolaire stoornis. Ze vindt het belangrijk dat mensen eerlijk zijn over de psychische problemen waar ze mee kampen. "Wat is dat toch dat we alleen maar die mooiste kanten willen delen. Het hoort ook zo erg bij het leven." Haar jongere broer van 25 jaar kampt ook met een bipolaire stoornis en wanneer ze daarover vertelt, breekt ze. "Het breekt mijn hart. Het is zo zwaar. Maar het allerergste is dat zoveel mensen het alleen moeten doen en dat hoeft helemaal niet."

Meer over