Happy Days-acteur Al Molinaro (96) overleden

De Amerikaanse acteur Al Molinaro is donderdag op 96-jarige leeftijd overleden in Californië aan de gevolgen van onbehandelbare galblaasproblemen.

Molinaro maakte in 1954 zijn filmdebuut in de kleinschalige productie Love Me Madly. Echt veel succes had hij niet op het witte doek, hij was pas in 1969 weer te zien met een klein rolletje in de komische spionnenserie Get Smart.

Big Al in Happy Days

Na een bescheiden rol als politieagent Murray in de tv-versie van Neil Simon's The Odd Couple deed Molinaro auditie voor Happy Days. Daar kreeg hij de rol van de klunzige kok en diner eigenaar "Big" Al Delvecchio. De comedyserie was van 1974 tot en met 1984 te zien en wordt nog steeds herhaald, waardoor generaties met het karakteristieke gezicht van Al Molinaro opgroeiden.

Al Molinaro na Happy Days

Toen er een einde kwam aan Happy Days was Molinaro al bijna pensioensgerechtigd. Toch kreeg hij zelfs vijf jaar later nog een hoofdrol in The Family Man, maar die show was geen lang leven beschoren. Na één seizoen verdween de comedyserie van het scherm. Molinaro deed in 1994 nog één keer de schort van Big Al voor toen hij optrad in de videoclip van Weezer die met hun nummer Buddy Holly teruggingen naar de jaren 50 waar het nostalgische Happy Days zich afspeelde. Het zou zijn laatste keer voor een camera zijn.

Reageren