Harry Mens begint een crematorium naast de Keukenhof

Harry Mens maakte zijn fortuin in de makelaardij, maar de presentator van Business Class stapt nu over naar iets heel anders: de uitvaartzorg.

Harry heeft een vervallen bollenschuur in Lisse gekocht en gaat die verbouwen tot 'het mooiste crematorium in Nederland’. Een grote ook, want er komen twee aula's met 70 en 180 stoelen en twee ontvangstruimtes. De aula's staan naast het Keukenhof en daarom maakt Mens heel toepasselijk ook nog een stiltetuin in de buurt van zijn crematorium. "Het wordt een stiltetuin met witte bloemen, spierwitte berken en roomwitte annabella’s, vertelt Mens in de Telegraaf."

Lopendebandwerk

Het crematorium moet in september 2015 haar deuren openen voor klanten. En volgens de presentator gaat hij het beter doen dan de huidige bedrijven. „Het is vaak lopendebandwerk bij de bestaande crematoria. Daar heb ik me vaak aan gestoord. Een afscheid mag vijf kwartier duren, dan komt de volgende. Wij doen er straks geen tien per dag, maar vier. En daarvoor mag per overledene drie uur de tijd worden genomen. Zoveel tijd zal niet iedereen nodig hebben, maar als men wil, dan kan het.

Dood

En dat is precies zoals de vastgoedmagnaat zelf ook behandeld zou willen worden "Ik ben helemaal niet bang voor de dood. Die hoort bij het leven, maar ik wil wel een waardig afscheid krijgen en dat willen de meeste mensen, als je het ze vraagt, ook."

Meer over:

Reageren