Hart Van Nederland en Shownieuws verkassen naar SBS 9 tijdens voetbal

13 augustus 2015 13:16 | actualiteiten | Door Televizier

© SBS

Tijdens Champions League-avonden op SBS 6 verhuizen Hart Van Nederland en Shownieuws tijdelijk naar SBS 9, waar de rubrieken op de gebruikelijke tijd te zien zijn.

In het nieuwe tv-seizoen zendt SBS 6 de Champions League uit en dus zijn er heel wat dinsdag- en woensdagavonden volledig ingeruimd voor voetbal. Daardoor kunnen paradepaardjes Hart Van Nederland en Shownieuws niet vanaf 22.30 uur op de zender komen. SBS heeft daar een oplossing voor gevonden: de nieuwsrubrieken wijken op voetbalavonden uit naar SBS 9.

Champions League

Hart Van Nederland en Shownieuws zullen tijdens de Champions League-wedstrijden op hun gebruikelijke tijd te zien zijn op SBS 9: Hart om 22.30 uur, Shownieuws om 22.50 uur en aansluitend Piets Weerbericht rond 23.30 uur. Na afloop van het voetbal en de nabeschouwing volgen op SBS 6 dan nog korte edities van de programma's, waarin de belangrijkste items en eventuele updates langskomen.

'Alleen maar winnaars'

"We vinden het belangrijk dat zowel voetbalkijkers als de kijkers van onze vaste dagelijkse programma's tevreden zijn," aldus zenderbaas René Oosterman. "Met deze constructie hebben we alleen maar winnaars: voetbalkijkers kunnen voetbal kijken, vaste kijkers van Hart van Nederland en Shownieuws kunnen hun programma's op de gebruikelijke tijd op SBS 9 kijken en wil men het allebei zien, dan kan dat gewoon op SBS6. Op die manier vullen de twee zenders elkaar perfect aan."

Dokter Tinus

Door de komst van de Champions League naar SBS 6 moeten meer programma's uitwijken. Populaire series als Dokter Tinus en Danni Lowinski verhuizen van de woensdag- naar de maandagavond, zodat ze niet steeds onderbroken worden door voetbal. Voor de dinsdagen en woensdagen zonder Champions League heeft SBS 6 een nieuw plan, legde SBS-baas Peter Lubbers uit: "Op de dagen dat er geen wedstrijden zijn, zenden we programma's uit die de kijker niet wekelijks hoeft te volgen, zoals NCIS of een lijstjesprogramma."

Lees ook:
Dokter Tinus en Danni Lowinski verdrongen door voetbal

Meer over