HBO-series in Nederland alleen nog via Ziggo te bekijken

Wie de series en films van HBO legaal wil zien, kan in ons land voortaan alleen nog maar bij Ziggo terecht. De eigen Nederlandse zender en on-demand-dienst van HBO zijn per 1 januari 2017 opgedoekt.

Ziggo biedt de content van HBO nu exclusief aan in het nieuwe Movies & Series XL-pakket. Dus klanten van andere tv-aanbieders hebben pech: zij kunnen hitseries als Game of Thrones, True Blood en Westworld sinds de jaarwisseling niet meer (legaal) volgen.

Drie maanden 'gratis'

Ziggo's Movies & Series XL is de nieuwe versie van het vroegere TV Royaal-abonnement. Door de toevoeging van het HBO-aanbod aan de eerdere film- en seriecatalogus is dit pakket twee euro duurder geworden: € 11,95 in plaats van € 9,95. Bestaande abonnees mogen de prijsverhoging nog drie maanden uitstellen en kijken dus eigenlijk een kwartaal 'gratis' HBO.

Ziggo Go

Game of Thrones, GirlsBoardwalk Empire... Al deze series zijn voortaan steeds een dag na de uitzending in Amerika live op tv in Nederland. Via de zogeheten 'mediabox' op de tv en via de Ziggo Go-app op mobiele apparaten zijn de films en series ook on demand te bekijken.

KPN

Ziggo's grote concurrent KPN zal flink balen van de slag die Ziggo met de komst van het HBO-aanbod heeft geslagen. Om de KPN-klanten toch ook meer films en series te bieden, heeft de provider veel recente titels toegevoegd aan het Pluspakket. Hits als Borgen en The walking dead moeten het gemis van HBO iets verlichten.

Reageren