Heel Holland Bakt zorgde voor run op bakkersopleidingen

2 Juli 2014 14:45 | actualiteiten | Door Televizier

Het tv-programma Heel Holland Bakt viel zo goed in de smaak bij jongeren dat bakkersopleidingen werden overpoeld met nieuwe studenten.

Dagblad Trouw meldt dat de bakkersopleidingen tot hun grote verbazing in september een enorme toeloop te verwerken kregen van studenten. Veel van de jongeren die zich aanmeldden voor de studie hadden die zomer Heel Holland Bakt gezien en wisten eindelijk wat ze wilden worden.

Heel Holland Bakt 2

Volgens Trouw ziet het er niet al te rooskleurig uit voor al die studenten. Door de grote toeloop zijn er niet voldoende stageplaatsen beschikbaar. Bovendien zit Nederland over vier jaar helemaal niet te springen om zo veel nieuwe bakkers. Maar een MBO mag leerlingen niet weigeren, dus er wordt op het moment wat afgebakken op de opleidingen. Mochten de leerlingen hun inspiratie inmiddels kwijt zijn, dit najaar volgt seizoen 2 van Heel Holland Bakt bij Omroep MAX.

De winnaar van het eerste seizoen van Heel Holland Bakt was Rutger van den Broek. Hij bracht dit jaar zijn eerste kookboek uit. 

Meer over