Helemaal Haandrikman wint Gouden RadioRing 2016

Helemaal Haandrikman werd door radiominnend Nederland verkozen tot het beste programma van 2016, ook al kwam de show juist afgelopen jaar ten einde.

De prijs werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse RadioRing gala, waar ook de Zilveren Sterren voor beste mannelijke en vrouwelijk dj plus de Marconi Oeuvre Award werden vergeven. 

Marconi voor Tineke

Die laatste prijs was niet echt een verrassing: begin december was al bekend dat Tineke de Nooij de prijs kreeg voor haar vele jaren achter de microfoon. Generaties groeiden op met haar stem in hun oren, van de piratendagen op het illustere Veronicaschip tot haar huidige programma bij Omroep MAX. De 75-jarige tv- en radiopersoonlijkheid nam het kleinood stralend in ontvangst en memoreerde in een spontane speech uitgebreid over haar indrukwekkende loopbaan die wat haar betreft nog lang niet is afgelopen.

Afbeelding

Zilveren Radioster Man

De prijs voor beste mannelijke dj van 2016 was voor Gerard Ekdom, die zelfs na negen eerdere nominaties nog steeds oprecht blij was toen hij alweer z'n derde Zilveren Ster overhandigd kreeg uit handen van Paul van der Lugt, de voormalige zendermanager van 3FM. 

Afbeelding

Zilveren Radioster Vrouw

Het had niet veel gescheeld of de Zilveren Radioster Vrouw was met een man naar huis gegaan. Twee van de drie genomineerde vrouwelijke dj's waren op vakantie, maar verrassend genoeg won de als enige aanwezige Eva Koreman haar eerste ster. Uitgedost als een glamourvolle stoeipoes, compleet met oortjes, gaf ze toe het totaal niet verwacht te hebben. Toen de prijs werd uitgereikt door één van haar beste vriendinnen, hield Eva het niet droog. Ze bedankte oprecht haar productieteam en haar vriend Mike.

Afbeelding

Gouden RadioRing

De legendarische Ad Visser was gestrikt om dé publieksprijs van de avond uit te reiken, de Gouden RadioRing voor het meest gewaardeerde programma van 2016. Na een protestlied over het muzikale keurslijf waar Hilversumse dj's in gedwongen worden en een puntige opmerking over het feit dat een door NPO Radio 2 georganiseerde verkiezing uiteindelijk tussen drie NPO Radio 2 programma's gaat, maakte hij de envelop open om te onthullen dat Helemaal Haandrikman er met de winst vandoor gaat. 

Emotioneel

Voor dj Bert Haandrikman was de uitreiking een emotioneel moment. Hij verklaarde niet alleen dat Visser in 1975 zijn liefde voor popmuziek had aangewakkerd dankzij "de kikkerhit" Love is all van Roger Glover. Verder kon hij het niet nalaten op te merken hoeveel pijn en verdriet hij het afgelopen jaar had gevoeld toen bekend werd dat zijn programma Helemaal Haandrikman ging verdwijnen én dat hij geen deel uitmaakte van het Top 2000 presentatieteam. De vele duizenden reacties van luisteraars hebben veel voor hem betekend, zo verzekerde Haandrikman de mensen in z'n dankwoord. 

Meer over:

Reageren