Kogel door de kerk

Bevestigd: Hélène Hendriks en Sam Hagens zijn nieuwe presentatoren van HLF8

21 december 2022 14:19 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© William Rutten

De kogel is door de kerk! Hélène Hendriks en Sam Hagens zijn de nieuwe presentatoren van HLF8 vanaf 2023. Dat heeft Talpa vandaag naar buiten gebracht.

Update 21 december, 14:44 uur

Talpa laat weten dat het duo afwisselend de presentatie van het programma voor hun rekening neemt. Sam is op woensdag 4 januari voor het eerst als host aan de talkshowtafel te zien. Naast presentator van HLF8 blijft Sam werkzaam als politiek verslaggever voor Hart van Nederland.  

“Ik heb ontzettend veel zin in het nieuwe jaar en kijk er enorm naar uit om HLF8 te mogen presenteren. Het team en de studio van HLF8 zijn mij niet onbekend, maar spannend vind ik het wel. Ik neem mijn kennis van en interesse in politiek mee, maar uiteraard komen ook de andere onderwerpen bij mij aan tafel aan bod," laat Sam weten.

Geruchten

De afgelopen weken gonsden er al verschillende namen rond waaronder ook die van Mona Keijzer. Angela de Jong meldde vorige week al dat haar screentest niet helemaal goed was gegaan. Sam Hagens was de eerste naam die genoemd werd. De politiek verslaggever kon al bijna niet ontkennen in Vandaag Inside dat hij het werd, maar hield het nog goed vol. Hij zei wel dat hij een screentest had gedaan.

Januari

Hélène Hendriks presenteert het programma al enige tijd samen met Leonie ter Braak. Maar is nu dus vanaf 2 januari 2023 elke werkdag om 19:30 uur op SBS6 te zien met Sam Hagens.

Meer over