Inside information

Hélène Hendriks hoopte op meer tijd voor HLF8: 'Uit de naad gewerkt'

11 maart 2023 10:49 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© Screenshot Vandaag Inside (SBS6)
De redactie van HLF8 krijgt afgelopen donderdagavond te horen dat Talpa de stekker uit de talkshow trekt. "Ik heb er echt de balen van", reageert presentatrice Hélène Hendriks vrijdagavond in Vandaag Inside.

"Tuurlijk begrijp ik dat het een zakelijke beslissing is. Als de kijkcijfers niet dusdanig omhoog gaan, valt er op een gegeven moment een beslissing", aldus Hélène. "We zijn met een ander format begonnen. We waren echt maar een paar maanden bezig en dat trok steeds meer aan,dus dat lukte wel, alleen niet snel genoeg." 

Rollercoaster bij HLF8

Ze geeft aan vooral te balen van de 'menselijke kant'. "Er zit een redactie die zich twee jaar lang uit de naad heeft gewerkt. Die natuurlijk heel veel hebben meegemaakt rondom Johnny, het ging allemaal met ups en downs, een rollercoaster, en toch loyaal gebleven en dan krijg je nu te horen dat het stopt. Dat is natuurlijk een hard gelag, dat is voor hen natuurlijk superklote." 

Hélène Hendriks hoopte op meer tijd voor HLF8

Johan Derksen is eerder een grote criticaster over HLF8, maar geeft nu aan dat hij nog wel mogelijkheden zag: "Ik zag de kijkcijfers en die liepen heel langzaam iets op. Die Khalid en Sophie hadden ook heel slechte cijfers en zijn gewoon doorgegaan en die hebben nu heel aanvaardbare kijkcijfers." Ook volgens Hélène zat er meer in het vat, ook al bleven de kijkcijfers van HLF8 de afgelopen tijd haken bij 400.000. "Maar dan zit je bijna bij Eva Jinek zie ik nu, die zat op 500.000 gisteravond", merkt Wilfred Genee op. "Ja. Het is gewoon jammer, dat het net niet langer de tijd heeft gekregen", besluit Hélène.

Laatste aflevering HLF8

Hélène geeft aan dat het programma eigenlijk nog tot eind april door zou gaan. De einddatum lijkt echter vervroegd te zijn naar vrijdag 7 april, aangezien SBS6 vanaf 10 april de programmering aanpast. Volgens Hélène is het plan nu om Een Jaar Van Je Leven te verschuiven naar een later tijdstip, in de hoop op meer kijkcijfers. Ook komt er mogelijk meer programmatijd beschikbaar voor Lang Leve de Liefde

Meer over