Henk en Carolien uit Ik Vertrek overvallen in Costa Rica

Henk en Carolien Peters- van Duijnhoven, die al negen jaar een bed & breakfast runnen in Costa Rica, zijn op brute wijze overvallen.

Het stel was onlangs nog te zien in 10 Jaar Ik Vertrek tijdens de favoriete aflevering van Cornald Maas. Henk (52) en Carolien (47) werden in hun Bed & Breakfast overvallen door drie mannen. Carolien werd geslagen, bijna gewurgd en neergestoken. Henk heeft camerabeelden van de overval vrijgegeven in de hoop dat de daders gepakt worden.

Poging tot moord

Op zijn Facebookpagina schrijft Henk: „Ze wilden Carolien vermoorden en hebben haar met messen gestoken. Ze heeft ook een flinke klap in haar gezicht gekregen en met een prop in haar mond hebben ze geprobeerd haar te wurgen.”

Weg uit Costa Rica

De ellendige overval betekent het einde van het buitenlandse avontuur voor het stel: „Naast al de natuurellende en nu poging tot moord is het dus einde Heliconia Island, Costa Rica. We zullen nog vandaag voorbereidingen gaan treffen, hoe of wat. Waarschijnlijk betekent het dat we hier financieel een enorme klap mee krijgen. Maar onze leven is ons lief en besluiten dan ook te vertrekken. Met Carolien gaat het redelijk goed.”

Maandag werd een Nederlands echtpaar dood aangetroffen in hun huis in Costa Rica, maar volgens de politie is er geen verband tussen de twee incidenten.

Overstroming

In de bewuste aflevering van Ik Vertrek was te zien dat Henk en Carolien weinig geluk kenden in Costa Rica. Eerst was er een enorme vertraging bij de bouw van hun bed & breakfast, later overstroomde hun landgoed met enige regelmaat. Het paradijselijke onderkomen werd te koop gezet, maar tot nu toe hapte niemand toe.

Reageren