'Heel raar bezig'

Henny Huisman slaat terug na kritiek van Angela de Jong

14 juni 2023 13:52 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© William Rutten

Journaliste Angela de Jong heeft regelmatig kritiek op bekende Nederlanders en onlangs was Henny Huisman aan de beurt. In de AD Media Podcast werd gesproken over het nieuwe seizoen van Beter Laat Dan Nooit, waarin Henny Huisman samen met Edwin Rutten, Ad Visser en Frits Barend te zien is. De Jong spaarde Huisman niet in de podcast, maar de oud-presentator slaat nu terug.

Kritiek van Angela

Henny maakt binnenkort een tv-comeback in het gloednieuwe seizoen van Beter Laat dan Nooit, waarin hij samen met drie anderen op reis gaat onder begeleiding van Estavana Polman. Angela kijkt niet bepaald uit naar het nieuwe seizoen, omdat ze bang is dat Henny alle aandacht gaat opeisen.

"Henny Huisman, dat je daarmee op pad moet, man…" begon Angela erover. "Je bent volgens mij alleen maar bezig om Henny de hele tijd uit beeld te duwen omdat hij weer voor de camera staat en even iets moet zeggen en denkt: ik ben nu weer in beeld, dus ik ga nu weer mijn kans grijpen'', zei ze nog meer over zijn tv-comeback in de AD Media Podcast.

Reactie op de rel

De kritiek is ook Henny zelf niet opgemerkt gebleven. Tijdens een telefonisch gesprek in de Ochtendshow van radio 538 bijt hij van zich af. ''Angela heeft denk ik een beetje de pik op mij. Dat kan hé. Iemand kun je gewoon heel vervelend vinden in één keer. Ik denk dat ze dat bij mij heeft'', zegt hij. Toch geeft hij ook nog een sneer naar Angela over de rel die is ontstaan. De oud-presentator geeft aan dat hij het heel bijzonder vindt dat Angela al kritiek uit nog voordat de opnames zijn begonnen. ''Dan denk ik dat je als televisierecensent heel raar bezig bent'', aldus Huisman.

Zie hieronder het fragment van RTL Boulevard.

Meer over