Naar KRO-NCRV

Herman van der Zandt neemt stamelend afscheid van de NOS

13 oktober 2023 21:30 | actualiteiten | Door Jacob-Jan van de Groep

© Stefan Heijdendael/NOS
Het vertrek van Herman van der Zandt bij NOS Studio Sport is nu dan echt definitief. De presentator, die begin volgend jaar aan de slag gaat bij KRO-NCRV, was vrijdagavond voor het laatst te zien in het sportjournaal van de Nederlandse Omroep Stichting.

In zijn afscheidswoord was Herman van der Zandt behoorlijk kort van stof, maar de 49-jarige presentator zei wel zijn collega's ongelooflijk te gaan missen. "Dank aan alle geweldige NOS-collega's van de sport met wie ik deze jaren mocht doorbrengen. En ik ga jullie ongelooflijk missen", zo besloot de presentator het sportjournaal.

Stamelend

Voor het einde van het sportjournaal werd Van der Zandt nog enigszins op de hak genomen door zijn collega Dione de Graaff. Na het fragment dat werd getoond, waarin Van der Zandt een wielrenner die met zijn fiets in het water was gereden, kreeg hij een verpakt compliment. "Ik zeg het waarschijnlijk ten overvloede: maar het is gewoon een hele aardige jongen", zei De Graaff. Van der Zandt leek door de woorden van zijn vrouwelijke collega even van zijn stuk gebracht. "Heel aardig, goed zo, tot zover", stamelde de presentator.

De slimste mens

Sinds 2001 was Van der Zandt werkzaam bij de NOS. Hij begon als nieuwslezer, waarna hij de overstap naar de sport maakte. Vanaf begin 2024 gaat de presentator aan de slag bij KRO-NCRV. Bij die omroep neemt hij vanaf 2025 het presenteerstokje over van Philip Freriks bij De Slimste Mens.

Meer over