Herman van der Zandt stopt als Schermman

Herman van der Zandt zal bij de uitslagenavond van de Provinciale Statenverkiezingen niet meer bij het touchscreen staan. Dat onthult hij in een interview met pop Salamander Klöpping.

Herman van der Zandt maakte de afgelopen jaren furore als Herman de Schermman, door de verkiezingsuitslagen op droogkomische wijze bij een touchscreen aan elkaar te praten. Maar vanaf dit jaar neemt een ander NOS-gezicht die taak voor zijn rekening. “Ik stop als Schermman," zegt Herman. "Ik ben bij de volgende verkiezingen niet meer aan het scherm te vinden met de uitslagen.”

Salamander Klöpping

Herman doet deze uitspraken in gesprek met Salamander Klöpping, de poppen-tech-expert van Zondag Met Lubach. Aanstaande zondag begint het nieuwe seizoen van Arjen Lubachs talkshow, met de nieuwe rubriek Salamander Met Een Ander. Daarin is het hele interview met Herman van der Zandt te zien.

Opvolger?

Wie Herman van der Zandt gaat opvolgen bij de verkiezingsuitslagen is nog niet bekend. Misschien kunnen we straks wel lachen om Rik de Uitslagenkick, Astrid The Touchkid of Annechien de Schermtrien.

Update: Dionne Stax blijkt Herman te gaan opvolgen.

Lees ook: Herman is tegenwoordig ook quizmaster en doet dat erg goed.

Bekijk hieronder de preview van het gesprek tussen Salamander Klöpping en Herman van der Zandt:

Reageren