Herman Wegter stopt als televisiepresentator

EO-presentator Herman Wegter stopt als televisiepresentator. Wegter blijft de Evangelische Omroep trouw en gaat aan de slag als eindredacteur. De presentator was zestien jaar lang te zien bij de EO. 

In gesprek met RTL Boulevard vertelde Herman Wegter dat hij ooit de ambitie had om 'de nieuwe Matthijs van Nieuwkerk' te worden. Dit is niet gelukt en daardoor heeft de EO-man naar eigen zeggen zijn diepste ambitie niet bereikt.

Applaus

"Wat ik met mijn ambitie ten diepste wilde bereiken - een gevoel van voldoening en bevestiging - is niet gelukt. Hoe hard mensen ook voor je klappen, je zelfbeeld verandert niet. Sterker: je hebt steeds méér applaus nodig", aldus Wegter over zijn ambities. 

Henny Huisman

Tegen RTL Boulevard vertelde Herman dat een goed gesprek met Henny Huisman zijn inzicht veranderde. "Op dat moment werkte ik al jaren bij de EO, maar toen pas veranderde mijn motivatie: van erkenning krijgen naar hoe kom ik als presentator tot mijn recht zodat anderen er ook iets aan hebben."

EO

In 2000 begon Herman Wegter bij de Evangelische Omroep, waar hij via een talentpool terechtkwam. Naast werkzaamheden voor kinderzender Z@PP, waar hij BlinQ presenteerde, maakte Wegter onder meer de programma's Superlink en Vreemde Tralies voor de EO. 

Meer over: