Stille bedoening

Het corona-effect: Alle talkshows zonder publiek tot eind maart

12 maart 2020 21:57 | actualiteiten | Door Televizier

© NPO

Niet alleen Tijd voor Max is de komende tijd zonder publiek te zien. Ook de grote talkshows De wereld draait door, Jinek en OP1 zenden als gevolg van de coronacrisis tot in ieder geval het einde van de maand uit vanuit een vrijwel lege studio.

De verschillende zenders en omroepen zullen de dagelijkse talkshows tot in ieder geval eind maart zonder publiek maken. De stoelen achter de gasten en presentatoren blijven tot nader orde leeg. Dit alles als gevolg van de kabinetsmaatregelen rondom het indammen van het corona-virus.

OP1 al zonder publiek

NPO-talkshow OP1 was de maatregelen woensdagavond al vooruit toen zij in hun uitzending alleen de tafelgasten en geen publiek hadden zitten. Dat was nog op aandringen van een van de gasten, neuroloog Bas Bloem van het Radboudumc, omdat hij het zich in zijn werk niet kon permitteren besmet te raken met het virus. 

Geen publiek

Donderdag sloten de andere live-praatprogramma's zich na de persconferentie van premier Mark Rutte hierbij aan. In samenspraak met het RIVM is besloten dat bijeenkomsten met meer dan 100 personen afgelast moeten worden en ook wordt aangeraden om thuis te blijven als dat kan. De talkshows, waar per avond met crew, gasten en publiek toch al gauw zo'n 50 tot 75 man aanwezig is, besloten direct gehoor te geven aan de maatregelen.

Omroep Max

Tijd voor MAX van Omroep Max was vanmiddag de eerste de zonder publiek te zien was. Later volgde ook De wereld draait door en gaven ook de makers van Jinek (RTL 4) en OP1 (NPO) aan tot nader orde publiekloos ut te zenden.

Matthijs van Nieuwkerk

Voor Matthijs van Nieuwkerk heeft de maatregel een extra wrange bijsmaak. Hij neemt deze maand afscheid van De wereld draait door en moet dat dus zonder publiek doen waarmee de show gelijk een heel andere vibe krijgt. Tegen tafelheer Özcan Akyol zei hij vanavond het besluit te respecteren, maar 'Leuk is anders'.

Bekijk het fragment hieronder terug:

Meer over