Het Klokhuis wint Innovatieprijs aanpak Kindermishandeling

19 juni 2014 12:12 | actualiteiten | Door Televizier

Het educatieve NTR-programma heeft de Innovatieprijs aanpak Kindermishandeling 2014 gewonnen. De prijs werd gisteren uitgereikt door kinderombudsman Marc Dullaert.

Het Klokhuis besteed erg veel aandacht aan kindermishandeling en maakt kinderen hier bewust van. Stichting Kinderpostzegels Nederland en Stichting Voorkoming van Kindermishandeling beloont het programma daarom met een prijs van 20.000 euro. Kinderombudsman Marc Dullaert reikte de award gisteren uit aan het Yvonne Smits en Maaike Witlox van de NTR. 

Een eenvoudige keuze

Voor de jury was het geen moeilijke keuze. “Nog niet eerder is op deze schaal en op deze manier in Nederland aandacht besteed aan kindermishandeling. De serie had een bereik van meer dan 1 miljoen kijkers en ging gepaard met de distributie van 8.500 door basisscholen afgenomen lespakketten en een uitgebreide website. Hierdoor is een uniek totaalpakket ontstaan. De jury vindt het feit dat het project op televisie zich op zo’n brede schaal en op deze wijze op kinderen richt sympathiek en zeer vernieuwend.” 

Het Klokhuis won in 2012 de Gouden Stuiver.

Meer over