Het was een grap: Lex Uiting zocht Oerlemans helemaal niet op in het ziekenhuis

RamBam-verslaggever Lex Uiting stond niet aan het ziekenhuisbed van Reinout Oerlemans. Gisteren liet Giel Beelen in zijn radioshow een fragment horen dat nep was.

Giel kreeg het geluidsfragment gisteren in handen gedrukt door Lex Uiting en speelde het af. Lex zou naar het bed van Reinout in het ziekenhuis zijn gelopen en hebben gevraagd: "Gaat het?" Vanochtend vertelde Lex aan Giel tijdens zijn radioprogramma: "Het was eigenlijk een hoorspel. Het is afgelopen donderdag opgenomen. Toen ik bij de receptie vroeg naar meneer Oerlemans stond hij niet meer in het systeem. Dus toen ben ik maar weer naar huis gegaan."

Een punt maken

De geschrokken reacties op zijn audiocolumn vindt Uiting onterecht: "Ik vind oprecht dat het geen lugubere grap is. Ik heb 1 ding willen bereiken, en dat is dat er een discussie aan de hand is. Hoe ver kun je gaan als je een televisiemaker confronteert met zijn eigen plannetje. Ik zelf zou nooit Reinout in deze kritieke toestand opzoeken op de IC." Giel reageerde bewonderend: "Ik vind het knap dat je de media hebt laten nadenken."

24 uur

Met 'eigen plannetje doelt Lex op het programma 24 Uur: Tussen leven en Dood dat Oerlemans produceerde met zijn bedrijf Eyeworks. In dat programma schond Reinout de privacy van patiënten in het ziekenhuis door overal camera's op te hangen zonder dat ze dat wisten.

Familie Oerlemans

Gisteren bracht de familie Oerlemans naar buiten via RTL Boulevard dat zij op dit moment belangrijkere zaken aan hun hoofd hebben dan Lex Uiting of RamBam. Albert Verlinde viel in RTL Boulevard nog uit naar Giel. Hij noemde de actie een 'zieke grap' die 'over de rug van een vader en ondernemer wordt gemaakt'.

Vorige week haalde Giel Beelen nog een grap uit door een lied te laten horen dat het songfestivallied zou zijn, maar later nep bleek.

Luister hier naar Lex Uiting die bij Giel bekendmaakt dat zijn fragment nep is.

Meer over:

Reageren