Hier is Jeroen Pauw met zijn talkshow

Jeroen Pauw begint aan een spannend nieuw avontuur: een solo late night talkshow genoemd naar zichzelf, Pauw.

Het wordt even wennen: geen Paul Witteman meer aan de zijde van Jeroen Pauw op de late avond van NPO 1. Als duo presenteerden ze acht jaar lang Pauw & Witteman, maar dat programma eindigde vorig seizoen met het afscheid van Witteman. Onder meer vanwege het late tijdstip hield hij het voor gezien.

Zenuwachtig

Jeroen Pauw blijft niettemin graag op zijn post. „Het dagelijks maken van een programma dat zowel het nieuws van de dag als de waan van de week probeert te vatten, behoort tot het aantrekkelijkste werk in de televisiejournalistiek”, aldus Pauw in het voorjaar. In het radioprogramma van Giel Beelen vertelde Pauw dat hij best een beetje zenuwachtig is voor de eerste uitzending „Ik krijg op m'n telefoon dezelfde soort berichten als wanneer je partner overlijdt. 'Sterkte', 'Maak er wat van. In die trant.”

In de eerste aflevering van Pauw zijn minister Jeanine Hennis Plasschaert, burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen, dichter Ilja Leonard Pfeijffer en Alain Clark. Cabaretier Martijn Koning neemt de zomer door.

Zijn concurrent Humberto Tan wenst Jeroen alvast veel succes voor zijn uitzending.Pauw, iedere werkdag 23.00 op NPO 1

Reageren