Hilversum geschokt: Albert Verlinde gaat scheiden van Onno Hoes

Brekend nieuws: Albert Verlinde en zijn echtgenoot, de Maastrichtse burgemeester Onno Hoes gaan na een relatie van 22 jaar uit elkaar.

Natuurlijk vertelde het tweetal het nieuws als eerste aan RTL Boulevard. „We hebben 22 geweldige jaren samen gehad. De laatste jaren is er zoveel veranderd in ons leven dat we langzaam maar zeker uit elkaar zijn gegroeid. Ondanks dat we nog steeds de beste vrienden zijn, hebben we na lang en veel praten er toch voor gekozen apart van elkaar door te gaan. Hoe moeilijk, verdrietig en zwaar die beslissing ook is.”

Gelukkiger dan ooit

De beslissing om te scheiden is opmerkelijk omdat Albert nog geen twee maanden geleden in Linda's Zomerweek overtuigend vertelde dat hij en Onno na alle schandalen van eind vorig jaar nu gelukkiger waren dan ooit. In december werd Onno zoenend in de lobby van een hotel betrapt terwijl hij met een beetje griezelige toyboy zoende.

Grindr

Daarna bleek dat de burgervader dat wel vaker deed en dat hij zelfs een profiel op de homo-ontmoetingsapp Grindr te hebben. Hoes raakte bijna zijn baan als eerste man van Maastricht kwijt, maar uiteindelijk leek alles weer op zijn pootjes terecht te komen. Tot nu doen.

RTL Boulevard

„We hebben allebei het gevoel dat we gelukkiger worden als we elkaar loslaten. We gaan niet met ruzie uit elkaar en zullen dus nog vaak samen te zien zijn, maar dan als goede vrienden. We gaan nu ieder onze eigen weg”, zo zeggen Albert en Onno in hun gezamelijke verklaring. Vanavond geeft Albert in de uitzending van RTL Boulevard meer tekst en uitleg. Dat is nu eenmaal het lot van de roddelkoning van Nederland.

2014 is sowieso een slecht jaar voor showbizhuwelijken. Dit jaar sneuvelden al de echtverbintenissen van Leona Philippo, tuinman Lodewijk Hoekstra, Frits Wester en Martijn Krabbé.

Reageren