1 mysterie, 1000 vragen

Hoe is het nu met de cast van Het Huis Anubis?

2 mei 2023 14:19 | actualiteiten | Door Susanne Jansen

© Nickelodeon
"Eén mysterie, duizend vragen.. Dit is het Huis Anubis!" Het Huis Anubis was van 2006 tot 2009 te zien op televisie en de 'Geheime Club van de Oude Wilg en allerlei Egyptische tekens werden ongekend populair. Een boekenreeks, theatershows én twee bioscoopfilms volgden. Maar hoe is het eigenlijk nu met de cast?

In Het Huis Anubis wonen acht jongeren samen, onder leiding van conciërge Victor.

Geheim

Nienke is nieuw in het huis en moet als ontgroening een nacht doorbrengen op de zolder. Hier doet zij een bizarre ontdekking. Het huis heeft namelijk een bijzonder geheim. Vanaf dat moment moeten de jongeren elkaar zien te vertrouwen en worden zij samen de 'Geheime Club van de Oude Wilg'. Ze gebruiken het woord Sibuna - Anubis omgekeerd - om hun geheime besprekingen af te sluiten.

Cast

De laatste aflevering was in 2009 te zien op Nickelodeon en in die jaren daarna is er een hoop gebeurd met de cast. 

Nienke Martens - Loek Beernink

Na de films van Het Huis Anubis werd het stil rondom Loek Beerink. Haar laatste acteerklus was in 2015, voor de tv-serie Helden. In een reünie-aflevering van Het Huis Anubis vertelde Loek dat ze na Het Huis Anubis is gaan presenteren bij Nickelodeon, maar dat ze ondanks dat het erg beviel, graag wilde studeren. "Ik wilde mij meer gaan verdiepen in het theater," vertelde Loek. Ze heeft gewoond in Barcelona en Londen en woonde ten tijde van de reünie-aflevering in Berlijn. Of ze daar nu nog woont is onbekend. 
Loek is nergens op social media te vinden, omdat zij acht jaar lang te maken heeft gehad met een stalker. 
Loek Beernink
Loek Beernink

Amber Rosenbergh - Iris Hesseling

Iris heeft na haar rol als 'de verwende' Amber niet stilgezeten. Voor Nickelodeon is zij gaan presenteren, onder andere samen met presentatrice Anouk Maas. Ook had ze rollen in de 100% Coco films, De Ludwigs en had ze af en toe een gastrol in een reclame. 
Op Instagram deelt zij nog wel eens een throwback naar haar Huis Anubis tijd. 

 

Fabian Ruitenburg - Lucien van Geffen

Lucien van Geffen speelde de slimme Fabian. Na het Huis Anubis is hij gestopt met acteren en is nu veelal actief binnen de PR-business. En het acteren is niet het enige wat hij achter zich heeft gelaten, ook zijn blonde krullen zijn verdwenen! 

 

Mick Zeelenberg - Vincent Banic

Vincent speelde de rol van Mick in Het Huis Anubis en liet vele tienerharten sneller kloppen! Hij is na Het Huis Anubis niet gestopt met acteren en kreeg een rol in de serie 'Familie', Belgiës langstlopende serie. Maar het acteren is niet zijn enige passie, hij is namelijk chef bij een restaurant in Antwerpen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Vincent Bani? (@vincentbanic)

Victor Emanuel Rodenmaar Junior - Walter Crommelin

Kijkers van Het Huis Anubis kunnen zich conciërge Victor vast nog goed herinneren en als het 22.00 uur was riep hij altijd hetzelfde riedeltje. Hij was streng en de jongeren waren ook wel een beetje bang voor hem. Inmiddels heeft Walter de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en is hij gestopt met acteren. In een eventueel vervolg gaan we hem ook niet meer tegengekomen. Misschien herken je Walter wel van een andere rol dan conciërge in het Huis Anubis? Dat kan heel goed kloppen, hij speelde namelijk de rol van butler Hopjes in Toen Was Geluk Heel Gewoon. 

Walter Crommelin
Walter Crommelin

Appie - Achmed Akkabi

Achmed Akkabi is na Het Huis Anubis alles behalve gestopt met acteren. Hij speelde een vakkenvuller in televisiereclames, rechercheur Bram in Moordvrouw, verder had hij diverse rollen in films én is hij tegenwoordig te zien in Mocro Maffia, waar hij aan meeschrijft. 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Achmed Akkabi (@achmedakkabi)

 

Jeroen Cornelissen - Sven de Wijn

Ook Sven de Wijn heeft het acteren voortgezet. Zo had hij een rol in Goede Tijden Slechte Tijden, Nachtwacht, Centraal Medisch Centrum, Familie Kruys, Dokter Tinus, DNA, de 12 van Schouwendam en Moordvrouw. Hij speelde ook een tijd mee in de musical Soldaat van Oranje. 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Sven de Wijn (@sven_de_wijn)

 

Patricia Soeters - Vreneli van Helbergen

Patricia was een stoere meid in Het Huis Anubis, gespeeld door Vreneli van Helbergen. Zij is gestopt met acteren en ontwerpt kostuums. Dit heeft zij onder andere gedaan voor Moordvrouw, Centraal Medisch Centum, Ik Weet Wie Je Bent en diverse films. 

Vreneli van Helbergen
Vreneli van Helbergen

 

Noa van Rijn - Gamze Tazim

Gamze is na Het Huis Anubis doorgegaan met acteren. Zo had zij een rol in de film Gangsterboys en later in de serie Van God Los. Later had zij ook nog een rol in Flikken Rotterdam en Celblok H.

Gamze Tazim
Gamze Tazim

Nieuwsgierig geworden naar Het Huis Anubis? Of gewoon zin om alles opnieuw te bekijken? Goed nieuws, want de vier seizoenen en de films staan op Videoland. 

Meer over