Holleeder moet 46 dagen brommen voor Peter R. de Vries

5 maart 2015 13:47 | actualiteiten | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Willem Holleeder heeft van de rechtbank 46 dagen celstraf gekregen voor de bedreiging van misdaadverslaggever/voetbalmakelaar Peter R. de Vries.

Gelukkig voor Willem heeft hij die 46 dagen al in voorarrest uitgezeten. Helaas voor Willem moet hij ook nog 90 dagen uitzitten van een vorige veroordeling waarin hij tot 1095 dagen werd veroordeeld, dus hij kan niet meteen met zijn scooter de Jordaan in.

Niemand die mij tegenhoudt

Op de avond van 25 april 2013 stond Willem Holleeder aan de deur van Peter R. de Vries dat hij buiten de film over de Heinekenontvoering gehouden wordt. Dit zijn de uitspraken waarom Holleeder tot 46 dagen werd veroordeeld

"Ik kom je nu zeggen, mijn naam niet in de film en niet in het boek. Als je denkt dat je het toch kunt doen, dan weet je wat er gebeurt.''

"Ik dreig niet, ik doe gewoon.''

"Vuile kankerhond dat je er bent.''

"Ga maar aangifte doen, laat je vrouw maar getuigen. Het maakt allemaal niets uit, je weet wat er gebeurt.''

"Moet ik het nu afmaken, wil je dat ik het nu doe?''

"Niemand die mij tegenhoudt.''

Misdaadnetwerk

De rechtbank sprak Holleeder wegens gebrek aan bewijs vrij voor het afpersen van een vroegere voorman van de Hells Angels, Theo Huisman en ook kon het Openbaar Ministerie niet bewijzen dat 'de Neus' betrokken is bij een gewelddadig misdaadnetwerk dat het vooral druk had met het witwassen van geld. In die zaak werd vechtsporter Dick Vrij wel veroordeeld tot 3 jaar cel. Vrij is de man die Holleeder een paar jaar geleden nog een gebroken kaak sloeg op een terras in de P.C. Hooftstraat.

Al met al komt Holleeder dus best goed weg en kan hij na drie maanden weer buiten staan.

Mocht je je trouwens afvragen hoe het met Frank Masmeijer gaat, die zit nog steeds in de gevangenis.

Meer over