Overleden op 57-jarige leeftijd

Hollywood rouwt om Sex & The City-acteur Willie Garson

22 september 2021 10:08 | actualiteiten | Door Jef Willemsen

© ANP
De Amerikaanse acteur Willie Garson is op 57-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Garson werd dankzij opvallende bijrollen bekend bij een groot publiek.

Garsons zoon Nathen bevestigde aan diverse media dat zijn vader is bezweken aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

Briljante bijrollen

Garson maakte zijn acteerdebuut op televisie in de jaren 80 met een rolletje in de comedyserie Family ties. In de jaren die volgde ontwikkelde hij zich tot een veelgevraagd acteur met een specialisatie in gast- en bijrollen die een tikje excentriek, aandoenlijk en nerdy waren. Zo was hij onder meer te zien in Star Trek: VoyagerStargate: SG-1 en Hawaii Five-O.

Stanford Blatch

In Nederland is Garson vooral bekend door zijn rol als de homoseksuele Stanford Blatch in Sex & the city. Willie speelde de flamboyante 'gay best friend' van hoofdrolspeler Carrie Bradshaw zowel in de serie als de twee speelfilms. Ook maakt hij zijn opwachting in de reboot die binnenkort te zien is. 

Eerbetoon

Na zijn dood druppelden de eerbetonen binnen van bekende collega's die vol lof spreken over Willie en zijn oeuvre. Onder anderen Kim Cattrall, Cynthia Nixon, Daniel Dae Kim en Ben Stiller lieten van zich horen.

Meer over