Politieke leiders te gast

Bijzonder: Mark Rutte brengt een bezoekje aan Shownieuws

7 maart 2023 12:35 | actualiteiten | Door Susanne Jansen

© Arenda Oomen

Volgende week mogen we allemaal weer naar de stembus voor de Waterschap- en Provinciale Statenverkiezingen. Om iedereen hier optimaal op voor te bereiden, kunnen we deze week bij Shownieuws een aantal politieke gasten verwachten.

Vanaf vanavond tot en met aanstaande vrijdag is een viertal politiek leiders in Shownieuws te zien, om hun visie over verschillende maatschappelijke thema's te delen. Maar niet alleen de politieke verhalen komen aan bod, ook geven de politiek leiders een uniek inkijkje in de mens áchter de politicus.

Gasten

Vanavond schuift Caroline van der Plas, fractievoorzitter van BoerBurgerBeweging (BBB) aan als gast in de uitzending. Woensdag is Geert Wilders, partijleider van de Partij voor de Vrijheid (PVV), aanwezig. Donderdag schuift niemand minder dan Minister-President Mark Rutte van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) aan. De week wordt afgesloten met Wopke Hoekstra, politiek leider van Het Christen-Democratisch Appèl (CDA). 

20-jarig bestaan Shownieuws

Maar wie denkt dat het alleen maar over de politiek gaat deze week, heeft het mis. Shownieuws staat deze week namelijk ook stil bij hun 20-jarig bestaan! Op 10 maart 2003 was de allereerste uitzending te zien, toen gepresenteerd door Milika Peterzon en Maureen du Toit. De hele week wordt in de uitzendingen teruggeblikt met de beste fragmenten van 20 jaar Shownieuws. 

Shownieuws is vanavond om 23.00 uur te zien op SBS6.

Meer over