Hugo Borst getroffen door blaaskanker

26 november 2017 09:53 | actualiteiten | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Hugo Borst heeft blaaskanker. De schrijver en voetbalanalist maakte zijn ziekte wereldkundig als gast in de satirische spelshow De Kwis.

Borst bracht het onderwerp zelf ter sprake in gesprek met gastheer Paul de Leeuw, die vorig jaar dezelfde diagnose kreeg. Tijdens het doornemen van zijn week, liet Hugo een foto zien van een ziekenhuisbezoek. 

Spoelen

Hugo vertelde dat hij twee maanden geleden de diagnose hoorde en inmiddels al halverwege zijn behandeling is. In plaats van chemotherapie wordt zijn blaas periodiek gespoeld om zo de tumor te bestrijden. Groot voordeel van deze behandeling met blaasspoelingen is volgens Borst dat hij hierdoor niet kaal wordt. De Leeuw, die hetzelfde traject inmiddels heeft afgerond, kon daar slechts betekenisvol om grijnzen.

Behandelbaar

Hugo wil de ziekte niet heftiger maken dan het is: "Blaaskanker klinkt alarmerender dan het is, want het is type 1. Dat is het meest gunstige type. Je kan er oud mee worden en het is heel goed behandelbaar."

Lappenmand

Het is niet de eerste keer dat Borst open is over zijn gezondheidsproblemen. In 2010 zat hij tegen een burnout aan door zijn vele televisiewerkzaamheden en verdween hij drie jaar van de buis. Ook blijkt hij last te hebben van depressie en hartritmestoornissen. Daarnaast maakt hij er geen geheim van geplaagd te worden door claustrofobie en andere angstgedachtes.

 

Meer over