Humberto Tan terug met 2de seizoen Late Night

Huberto Tan verraste in het eerste seizoen vriend en vijand met RTL Late Night. Zijn talkshow was fris, luchtig en onderhoudend. Vanaf vanavond moet hij weer aan de bak.

RTL Late Night komt dit seizoen vanaf een nieuwe locatie. Humberto Tan presenteert de succesvolle talkshow nu vanuit het Schiller Hotel aan het Amsterdamse Rembrandtplein. Vorig jaar zat Humberto nog in Hotel Americain aan het Leidseplein. Maar die locatie werd volgens RTL te klein voor de groeiende belangstelling voor de uitzendingen. Aan het decor en de opzet verandert niets.

Scherp maar vrolijk

Gastheer Tan ontvangt mensen uit de sport, politiek, showbizz en actualiteit voor een scherp, maar ook vrolijk gesprek. Dat is in het eerste seizoen prima gelukt, vertelde Humberto aan Nu.nl: „Een van de uitgangspunten was dat we mensen met een glimlach naar bed wilden sturen en dat gebeurt nu wel.”

Jimi Hendrix

Ondanks het succes blijven er verbeterpunten. „We vragen ons af hoe we meer dagen met live muziek kunnen krijgen.” Dat wordt een van de speerpunten in het nieuwe seizoen, laat ook RTL-programmadirecteur Erland Galjaard weten in een persbericht. „Wij zijn trend­settend geweest door nationale en internationale artiesten op de late avond een podium te bieden. Dat willen we in het nieuwe seizoen verder uitbouwen.” In juni oogste Humberto nog veel complimenten vanwege het muzikale eerbetoon in RTL Late Night aan zanger ThĂ© Lau.

Het Schiller Hotel lijkt daarvoor de uitgelezen plek. In het verleden vonden wereldsterren als Miles Davis en Jimi Hendrix al hun weg naar het Rijksmonument in het hart van Amsterdam.

In de eerste aflevering van RTL Late Night is een van de gasten Kyteman op bezoek. De muzikant speelde eerder vandaag een concert voor een doof meisje en komt daarover vertellen.

RTL Late Night start om 22.30 uur op RTL 4

Reageren