Humberto Tan vertrekt bij RTL Late Night

1 maart 2018 00:15 | actualiteiten | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Humberto Tan vertrekt bij RTL Late Night. De zenderdirectie wil een andere koers gaan varen met het programma en haalt Humberto van de talkshow. Tegen zijn zin.

Humberto maakte het nieuws zelf bekend tijdens de woensdaguitzending van 'zijn' RTL Late Night dat hij sinds de start in 2013 presenteert.

Respect

Met merkbare emotie kondigde Tan aan dat hij per 1 juni stopt als presentator en dat hij het niet eens is met het besluit van de directie maar het wel respecteert. Ook zei hij trots te zijn op zijn team en wat ze met zijn allen in 5 jaar en ruim 1000 afleveringen hebben neergezet. 

Dip

RTL Late Night begon voorzichtig in 2013 maar groeide uit tot een kijkcijferfenomeen tijdens de eerste twee seizoenen vanwege de vrolijke, luchtige toon en de veelzijdige gasten aan tafel. De afgelopen 1.5 jaar leek er echter de klad er in te komen: de kijkers kozen op de late avond steeds vaker voor concurrenten Pauw en Jinek. Sinds begin dit jaar moet de RTL-show zelfs worstelen om een plekje in de kijkcijfer top 25 te veroveren. 

Van Tan naar Twan

RTL heeft Humberto's opvolger ook al gekozen. Dat blijkt verrassend genoeg Twan Huys, de 53-jarige presentator van Nieuwsuur en College tour verruilt de NPO voor een nieuw commercieel avontuur op de late avond. In een verklaring laat hij weten er veel zin in te hebben, de NPO wenst hem veel succes en laat weten te zoeken naar passende opvolgers voor zijn programma's. Hoe Huys RTL Late Night nieuw elan gaat geven zal na de zomer blijken. 

Meer over