Nederlanders in actie

Humberto vervangt Jinek tijdens Giro555-avond

14 februari 2023 15:01 | actualiteiten | Door Susanne Jansen

© William Rutten

Presentator Humberto Tan neemt woensdagavond de presentatie van de talkshow Jinek over van Eva Jinek. Jinek verruilt RTL 4 die avond voor NPO 1, waar zij samen met Jeroen Pauw gesprekken voert met de studiogasten.

De presentatie van de speciale avond is in handen van Chantal Janzen. Tijdens de uitzending zal regelmatig contact worden gelegd met het actiecentrum van Giro555 in Beeld & Geluid in Hilversum. Ook daar zetten bekende Nederlanders zich in om zo veel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Hila Noorzai, Wendy van Dijk en Herman van der Zandt doen live verslag van het verloop van de actie in Hilversum.

Bekende Nederlanders in actie

Ook is er weer een belpanel vol bekende Nederlanders. Welke Nederlanders er in het belpanel zitten, is nog niet bekendgemaakt. Noorzai, Van Dijk en Van der Zandt zullen de bekende Nederlanders uit het belpanel interviewen. Optredens tijdens de actieavond worden onder andere verzorgd door Frank Boeijen en Karsu.

De speciale tv-uitzending wordt gemaakt door NPO, RTL en Talpa, maar is enkel te zien via NPO 1. Het bekendmaken van de eindstand is wel op NPO 1, RTL 4 en SBS6 te zien.

Jinek

Humberto vervangt Eva eenmalig, donderdag presenteert Eva zelf weer haar programma. De speciale uitzending van Jinek is woensdag om 22:00 uur te zien op RTL 4.

Meer over