Wedding bells

Huwelijk Harry en Meghan op 19 mei live op televisie

De Britse prins Harry en zijn grote liefde Meghan Markle geven op zaterdag 19 mei elkaar het jawoord. De royal wedding in de kapel van Windsor Castle wordt die dag live uitgezonden door de NOS.

Fans van het koppel hoeven niks te missen, want de NOS zendt de plechtigheid live uit in extra uitzendingen op radio, televisie en de NOS-app. In de studio volgt Amber Brantsen het sprookjeshuwelijk met NOS-correspondent Tim de Wit en Hieke Jippes, oud-correspondent in Londen en kenner van het Britse koningshuis.

Verloving

Harry en Meghan maakten op 27 november hun verloving bekend. Als een echte prins vroeg Harry eerst toestemming aan de ouders van Meghan om haar om haar hand te vragen. De verloving was het slechtst bewaarde geheim van Groot-Brittanië. Bookmakers namen een week voor de bekendmaking al geen weddenschappen meer aan, omdat het overduidelijk was dat de twee huwelijksplannen hadden.

Suits

Meghan Markle nam daarvoor namelijk al afscheid van haar tv-serie Suits en verhuisde naar Londen. De actrice zullen we helaas niet meer zien als juridisch medewerkster Rachel Zane. De serie gaat wel zonder haar en haar tegenspeler Patrick J Adams, die stopte om zich op het stichten van een gezin te richten, door. Of Meghan helemaal stopt met acteren is niet bekend, maar gelukkig zullen we haar nog vaak zien als nieuwe royal in Groot-Brittannië.

NOS Journaal: Bruiloft van Harry en Meghan zie je zaterdag 19 mei vanaf 12.15 uur bij NPO 1.

Lees ook: Nog voor de bruiloft is Meghan al one of the family, ze vierde kerst met haar aanstaande schoonfamilie.

Meer over:

Reageren