'Ongepast'

Ilse DeLange teleurgesteld in organisatie Songfestival

11 mei 2021 21:21 | actualiteiten | Door Televizier

© KRO-NCRV
Ilse DeLange vindt het jammer dat ze niet is benaderd om een rol te spelen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. 'Ik vind dat behoorlijk ongepast.', zei de zangeres in College Tour.

Na haar eigen tweede plaats in 2014 en een eerste plaats in 2019 als begeleider van Duncan Laurence, is er op het Eurovisie Songfestival 2021 in Nederland geen plaats voor Ilse DeLange. De zangeres is niet gevraagd om iets te doen en vindt dat 'behoorlijk ongepast'. Dat vertelde ze dinsdagavond in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van College Tour.

Cornald Maas

Na een fragment waarin Cornald Maas een en ander vertelde over Ilse en het ESF vroeg presentator Twan Huys of DeLange dit jaar iets gaat doen in Rotterdam. Daarop zei Ilse: "Nou, nee. Dat is een complexe vraag. Ik ga Duncan helpen tijdens zijn optreden in de show, meer niet."

Calm after the storm

DeLange geeft aan dat ze niet is gevraagd. "Ik vind het lastig om daarover te praten. Ik vind het heel gek. We hebben na de winst van Duncan in Tel Aviv met een clubje mensen gefantaseerd en ideeën bedacht en dan land je op Schiphol en toen werd het letterlijk Calm after the storm", aldus DeLange refererend aan het liedje waarmee ze in 2014 tweede werd. 

'Ongepast'

De Twentse geeft aan dat ze het fijn had gevonden als er een kop koffie was gedronken en gevraagd was hoe ze iets zou kunnen betekenen. "Ja dat vind ik jammer en behoorlijk ongepast. Ik wil niet overkomen als een gefrustreerd iemand, maar dit is hoe ik erover denk."

AVROTROS of de organisatie van het Eurovisie Songfestival heeft nog niet gereageerd op de uitspraken van Ilse DeLange. 

Meer over