Weer prijs

Ilse Warringa uitgeroepen tot invloedrijkste vrouw in cultuur

12 december 2018 11:30 | actualiteiten | Door Televizier

© Lieke Romeijn
Het blad Opzij heeft haar jaarlijkse top 100 van invloedrijkste vrouwen van het land bekendgemaakt. Actrice Ilse Warringa staat bovenaan in de categorie Nederlandse cultuur. 

Daarmee kan de actrice die we nu allemaal kennen als juf Ank een mooie titel toevoegen aan een toch al indrukwekkend lijstje. Ze won dit jaar ook al een Zilveren Televizier-Ster voor beste acteur/actrice, een Gouden Kalf en een Zilveren Nipkowschijf. 

Invloedrijkste vrouwen

Ook Eva Jinek viel in de prijzen, in de categorie media. Advocaat Bénédicte Ficq en longarts Wanda de Kanter werden samen uitgeroepen tot invloedrijkste vrouw in de categorie gezondheid. Zij klaagden samen de tabaksindustrie aan in de strijd tegen roken. Andere winnaars waren onder meer hoogleraar Beatrice de Graaf en politicus Lilian Ploumen. 

Uitreiking

De Opzij Top 100 werd dinsdagavond voor de tiende keer uitgereikt. Dit keer vond het plaats in het Amsterdam Museum, waar een tentoonstelling te zien is over invloedrijke vrouwen uit de twintigste eeuw. Laten we hopen dat er volgende eeuw een nog grotere locatie nodig is. 

Meer over