Nieuw begin na periode in de gevangenis

Imanuelle Grives blij met tweede kans

28 maart 2023 13:20 | actualiteiten | Door Susanne Jansen

© ANP/Levin den Boer
Actrice Imanuelle Grives belandde in 2019 in de gevangenis, nadat ze met een flinke hoeveelheid drugs werd gepakt op het Belgische festival Tomorrowland. Terugblikkend op deze periode noemt ze dit een 'goddelijke interventie'.

Dit vertelde ze in de Belgische Krant 'Het Laatste Nieuws'.

Voorbereiding op een rol

Met verschillende soorten drugs op zak werd Imanuelle Grives aangehouden op Tomorrowland. Ook in het appartement waar ze verbleef werden XTC, GHB en cocaïne gevonden. 


In de rechtbank vertelde Imanuelle later dat de drugs alles te maken hadden met haar voorbereiding op een rol in een film, die over drugs zou gaan. Dat achtte de rechter ongeloofwaardig. Imanuelle werd veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan één jaar voorwaardelijk. Uiteindelijk heeft ze twee maanden vast gezeten. 

Geestverruimende middelen als ontbijt

"Het klinkt misschien vreemd, maar achteraf ben ik heel blij dat het me is overkomen", vertelt Imanuelle aan Het Laatste Nieuws. "Ik bevond me in een heel destructieve fase in mijn leven. Niets boeide me nog, ik wilde nergens meer aan denken. Ik nam die dag geestverruimende middelen als ontbijt en net daarvoor was ik al een keer met veel te veel alcohol achter het stuur gekropen. De kans dat het die zondag verkeerd ging aflopen was heel groot, toch werd ik er die dag random uitgepikt door de politie. Het voelde als een goddelijke interventie. Het hele gebeuren dat er op volgde, gaf me de kans stil te staan bij mijn leven en, hoe verschrikkelijk de manier waarop ook was, opnieuw te beginnen."

Meer over