Onprofessioneel

In 2022 ook al melding van een onveilige sfeer bij het Eurovisie Songfestival

21 mei 2024 21:42 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© EPA/ALESSANDRO DI MARCO
In 2022 deed het team van S10 ook al melding van een onveilige sfeer achter de schermen bij het Eurovisie Songfestival. Dat vertelde S10 dinsdagavond in Sophie & Jeroen en wordt bevestigd door AVROTROS.

Volgens het team van S10 diende ze een officiële klacht in omdat backstagemedewerkers haar persoonlijke grenzen niet respecteerden. 

Onprofessioneel

Aan de tafel bij Sophie & Jeroen vertelt S10 dat veel mensen 'heel onprofessioneel' omgingen met hun taken. "Wij in Nederland zijn gewoon heel gestroomlijnd. Hier backstage gaan mensen niet met je op de foto, gaan je niet filmen of om videoboodschappen voor hun neefjes of nichtjes vragen. Maar daar, van de cameraman tot degene die je in-ears doet, was dat wel zo. Dat is gewoon heel heftig."

Afstand

Ze vertelt dat om mensen op afstand te houden, er iemand met haar mee liep met een zaklamp. "We hebben op de avond van de finale een officiële klacht moeten indienen, omdat het gewoon echt niet normaal was. Toen is iemand met mij meegelopen met een zaklamp om iedereen in de ogen te schijnen." Een woordvoerder van AVROTROS bevestigt dit verhaal aan ANP en zegt dat de melding ter plekke werd opgelost.

In de documentaire rondom S10 komt het songfestival ook voorbij. S10-dat het goed blijft gaan met mij wordt woensdag 22 mei uitgezonden op NPO3. De film is al te zien op NPO Start.

Meer over