Na slechts twee maanden

Interactieve EO-talkshow Dit is Nederland stopt

12 juni 2024 18:15 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© Rogier Veldman EO
De interactieve EO-talkshow Dit is Nederland is slechts twee maanden op de buis te zien, maar stopt na deze week. Dat heeft een NPO-woordvoerder vandaag bevestigd aan het ANP.

Dit is Nederland

De talkshow van omroep EO werd iedere maandag- en donderdagmiddag uitgezonden op NPO 2 en wisselend gepresenteerd door Margje Fikse en Hans van der Steeg. Dat de talkshow nu alweer stopt, heeft volgens de NPO een goede reden.

‘’Volgens de NPO is het programma onvoldoende onderscheidend om het dit najaar naast Tijd voor Max te programmeren’’, reageert een woordvoerder van de EO. ''Uiteraard vinden wij dit jammer. We nemen de opgedane ervaringen mee en hopen die in de toekomst toe te passen in nieuw te ontwikkelen programma’s - met oog voor de regio en het brede midden van Nederland.” 

Laatste week

In de uitzendingen van Dit is Nederland konden kijkers live meedoen via een QR-code die op het televisiescherm verscheen. Op deze manier konden ze vragen stellen aan de gasten, hun mening geven over de onderwerpen en hun stem uitbrengen op de stelling van de dag. Het programma keert na deze week niet meer terug op de buis. De laatste week wordt de talkshow dagelijks om 16.10 uur op NPO 2 uitgezonden.

Meer over