Prijs voor Nederland

Internationale Emmy Award naar Nederlands programma

20 November 2018 11:15 | actualiteiten | Door Televizier

© ANP
Het Nederlandse programma Etgar Keret - Een Waargebeurd Verhaal is maandagavond in de prijzen gevallen in New York. De productie van de NTR won een International Emmy Award in de categorie Arts Programming.

Producties uit Australië, Canada en Brazilië legden het af tegen het Nederlandse programma over de Israëlische schrijver Etgar Keret. 

Stephane Kaas

De winst kwam als een verrassing voor regisseur Stephane Kaas. "Het was gewoon zo onverwacht, dat de rest van de avond wat aan me is voorbijgegaan." Kaas weet nog niet waar hij de Emmy precies gaat neerzetten, meldt RTL. "Hij is groter dan ik dacht, en vooral zwaarder. Ik denk dat hij zijn eigen plankje krijgt."

De wereld van Puck

De Internationale Emmy's worden elk jaar uitgereikt aan de beste televisieproducties buiten de VS. In de strijd om de prijs voor de beste documentaire was de Nederlandse docu De wereld van Puck genomineerd, maar die verloor van de BBC met Goodbye Aleppo. In de Nederlandse documentaire filmt regisseur Gert-Jan de Vries zijn gezin gedurende twintig jaar, vanaf de geboorte van zijn zwaar gehandicapte dochter Puck. 

Meer over